Masterclass 13

18/03/2016 to 20/03/2016
Scoutel
Wilrijkstraat 45
2140 Antwerpen
België

Masterclass i.s.m. USOS - 18 tot 20 maart in Scoutel Antwerpen

Het globale voedingssyteem kent een aantal treffende paradoxen. Terwijl er voeding in overvloed is, moet volgens de Verenigde Naties 1 op de 9 mensen leven met het permanente risico op ondervoeding. Vooral een éénzijdig suikerrijk dieet is aan een opmars bezig. Daarom moeten vele, vooral opkomende landen hun strategie tegen ondervoeding combineren met een plan tegen obesitas en diabetes. 

Maar ook bij de productie-  en distributiezijde zijn er schijnbare tegenstellingen. Terwijl productie en distributie steeds ingenieuzer worden, blijft er een hoge mate van voedselverspilling in de keten plakken.

 

En tot slot: terwijl de Verenigde Naties samen met ngo's pleiten voor voedselsoevereiniteit, krijgen kleine producenten het steeds lastiger om te concurreren tegen de grote spelers. 

Hoe vallen deze paradoxen te begrijpen, en vooral: wat kunnen wij eraan doen? USOS en Act4Change werkten voor deze Masterclass drie trajecten over voeding uit. Elk traject bevat zowel een informatief als een "wat kan ik doen?" luik en voor elk traject werken studenten samen met deelnemers van buiten de universiteit.

Voor meer info rond de trajecten: Neem een kijkje bij USOS, onze partner voor deze Masterclass.

Praktisch

Deze Masterclass gaat door in de nieuwe Scoutel van Antwerpen, Wilrijkstraat 37-45, 2140 Antwerpen. Klik hier 

Studenten en werkzoekenden betalen 35 euro, anderen betalen 50 euro. Jouw inschrijving is pas volledig nadat je het bedrag stortte op het rekeningnummer van USOS vzw: BE30 7350 3215 7811, met vermelding van jouw naam in de mededeling. 

Het concrete start-en einduur wordt later meegedeeld.

Opmerking: vermoedelijk gaat het grootste deel van de Masterclass door in het Engels. Het programma wordt zowel in het NL als ENG gepromoot. Op basis van de inschrijvingen beslissen we welk onderdeel in het ENG of NL doorgaat.

Klik hier om in te schrijven.