Generation T

Initiatiefnemers 

The Shift en Act4Change organiseren met de steun van het Federaal Instituut Duurzame Ontwikkeling (FIDO) het project Generation T, een netwerk van een 100 duurzame jonge voortrekkers die zelf bezig zijn met Transitie

Generation T wil deze duurzame jongeren vooruithelpen en in contact brengen met waardevolle stakeholders om hen te inspireren. In dit kader faciliteren we de connectie tussen een specifieke organisatie met een uitdaging binnen een bepaald duurzaamheidsthema en een groep jonge experts actief binnen ditzelfde thema.

Jongeren Inspireren voor een duurzame Transitie

Generation T is een netwerk van jonge voortrekkers in duurzaamheid, die door hun innovatieve ideeën en engagement de leiders van morgen zijn. Door hun projecten helpen ze nu al mee werken aan Transitie naar een duurzame wereld. Het doel is hen te verbinden om volgende zaken te realiseren:

  • Visibiliteit: Als samenleving zijn we op zoek naar antwoorden op maatschappelijke uitdagingen. Vele jongeren werken rond innovatieve oplossingen en modellen die een antwoord kunnen bieden aan deze uitdagingen, maar komen te weinig aan het woord. Wij willen hun visibileit verhogen– bij pers, bedrijven en overheden - zodoende meer de stem van de jeugd in het debat over huidige en toekomstige uitdagingen te krijgen. 
  • Coaching: Om hun bestaande projecten en innovatieve projecten organiseren wij coaching voor de jongeren om de impact van hun projecten te vergroten.  
  • Challenge the leaders: Leaders of Today - Challengers of Tomorrow Generation T zijn jonge voortrekkers op het vlak van duurzaamheid en zodoende de toekomstige leiders. Bedrijven en organisaties zijn meer en meer op zoek naar innovatieve ideeën om hun onderneming zo duurzaam mogelijk uit te bouwen. Generation T wil bedrijven en beleidsmakers ondersteunen om ‘out of the box’ na te denken over het duurzaamheidsbeleid, en biedt daarom de kans uitgedaagd te worden door deze jonge en innovatieve changemakers.

Op deze manier hoopt Generation T het maatschappelijk debat te versterken met de visie van deze jonge voortrekkers. Meer info over Generation T is te vinden op www.generation-t.be.

Partners:

The Shift is het Belgisch netwerk voor duurzaamheid. Om de transitie naar een duurzamere maatschappij en economie te realiseren, streven we naar een intensieve samenwerking tussen ‘unusual suspects’: particulierenorganisaties, bedrijven, overheden, academici... kortom iedereen die wil bouwen aan een duurzame wereld. The Shift wil de scherpe en kritische blik van de jongeren van Generation T ook richten op haar leden, om hen te stimuleren tot verder engagement.

Act4Change werkt aan een duurzamere samenleving door jonge voortrekkers voor duurzame ontwikkeling te ondersteunen in hun engagement. Wij doen dit door netwerk-, leer- en groeikansen aan te bieden aan jongereninnovatieve initiatieven van jongeren te ondersteunen en samenwerking tussen jongeren en organisaties te stimuleren. Generation T combineert deze elementen in een uitdagend nieuw concept.