Masterclass 15: Fight Food Waste

Masterclass 15: Fight Food Waste

Fight Food Waste: From Idea to Business Model

 

Wil je je eigen sociale onderneming starten om voedselverspilling te verminderen? Kom dan op de Masterclass Innovation Weekend op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus en leer hoe het moet! Schrijf je hier alvast in!
Tijdens de Masterclass helpen we jou de dynamiek achter voedselverspilling verstaan en jouw eigen duurzame onderneming starten in gewoon een weekend.

Ben je dus creatief en ondernemend? Wil je concrete acties nemen om voedselverspilling tegen te gaan? Dan ben je op de juiste plaats!

 

Start je duurzaam onderneming in een actie-vol weekend, waarin de volgende stappen voorkomen:

  • Experiencing. Wat is voedselverspilling en waarom komt het voor? Ontdek het zelf op een learning journey.
  • Inspiration. Wie zijn de innovatoren en ondernemers dat vandaag de dag voedselverspilling bestrijden? Je zal hen ontmoeten, meer leren over hun business model en geïnspireerd worden door hun verhalen.
  • Ideation. Vind oplossingen tegen voedselverspilling en stel het voor. Teams worden gevormd rond de beste ideeën en gecoacht door ondernemers en experts.
  • Pitching. Stel je business idea voor aan een jury van experts. De winnaars krijgen een lekkere prijs en zichtbaarheid.
  • Action. Met de hulp van expert coaches, zal je ook nog je ideeën uitwerken, testen en implementeren in de drie maanden die het weekend volgen (september-november). Ook zal je je business model een laatste keer moeten pitchen tijdens de closing event in december.
     

Wij zoeken jou!

Je hebt een concreet business idea om voedselverspilling te verminderen of je bent een creatief en ondernemend persoon die een idee wilt bedenken of zich bij een team wilt aansluiten.

Hoewel ons weekend vooral bedoeld is voor mensen tussen 18 en 35, is er geen leeftijdslimiet.

De Challenge gebeurt van vrijdag 26 augustus 18u30 tot zondag 28 augustus 18u30 in het
Don Bosco Jeugdverblijfcentrum Groot-Bijgaarden:
Hendrik Placestraat 46
1702 Groot-Bijgaarden

 

Hoe kan ik deelnemen?

  • Denk aan een business idea om voedselverspilling te verminderen. Vind hier inspiratie.
  • Schrijf je in door dit formulier in te vullen.
  • Betaal de deelnameprijs: 35 euro voor studenten en werkzoekenden; 50 euro voor werknemers (voedsel en accommodatie inbegrepen) via overschrijving. De uitnodiging om te betalen zal in een automatisch email gestuurd worden nadat je je ingeschreven hebt.

Food Waste Challenge Leuven wordt verwezenlijkt met financiële steun van de Vlaams-Brabant en Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

De Food Waste Challenge wordt georganiseerd door Food Surplus Entrepreneurs Network, Act4Change.